iiyama ● историята накратко


iiyama Electric Co. Ltd. e японска компания базирана в Нагано.
Започнала дейността си като семеен бизнес през 1973г., iiyama постепенно израства, за да се превърне в една от най-успешните международни корпорации.

iiyama година след година:
1973 – iiyama Electric Co. Ltd. е открита в Нагано с първоначален капитал в размер на ¥ 10 млн. Първоначално компанията произвежда компоненти за телевизионната индустрия.
1978 – Започва производството на монохромни монитори с марката iiyama.
1986 – iiyama става първият производител, който предлага на пазара плоскоекранни 15-инчови монитори (под търговскаото наименование “Idek”), които са съвместими с изискванията на стандартите за ергономичност MPR и MPR-II.
1986 – iiyama става първият производител, който предлага на пазара плоскоекранни 21-инчови цветни монитори отговарящи на стандартите за електромагнитно излъчване определени от стандарта MPR.
1990 – iiyama става първият производител, който предлага на пазара плоскоекранни 17-инчови цветни монитори отговарящи на стандартите за електромагнитно излъчване определени от стандарта MPR. Създава се iiyama North America във Филаделфия, САЩ.
1991 – Създава се iiyama Electric B.V. в Амстердам, Холандия. Фирмата изпълнява функциите на централен европейски търговски офис.
1993 – Основани са iiyama Electric GmbH във Фелдкирхен, близо до Мюнхен, и iiyama UK Ltd. в Стивънейдж, в близост до Лондон.
1994 – Основани са iiyama North America Inc. в Коста Меса, Калифорния, iiyama Electric Sarl. в Париж, и iiyama Europe Ltd. близо до Лондон.
1999 – iiyama става първият производител демонстрирал цялостна продуктова гама от 17″, 19″ и 22″ Diamondtron® NF (“naturaly flat”) CRT монитори с перфектно плоска повърхност на тръбата. LCD фамилията е допълнена с три LCD модела с размер на екрана 15″, 15.4″ и 18.1″.
iiyama Electric GmbH се преобразува в iiyama Deutschland GmbH.
2000 – LCD фамилията се обогатява със 17″ и 17.4″ модели.
2001 – iiyama първа в света показва Highbrightness® монитор със значително повишена яркост. Към продуктовата гама е добавен компактен LCD прожектор. iiyama инвестира в нов дизайн и започва да продава нова линия от тънки LCD дисплеи в сребристо-синьо и черно, както и атрактивни CRT монитори с нови корпуси.

iiyama – цифри и факти

От основаването на компанията през 1973г. броят на служителите нa iiyama постоянно се увеличава. Днес корпорацията разполага с около 1800 служители в цял свят – по 500 в Япония и итай, 30 в САЩ, 10 в Тайван и 250 в Европа. Германският офис във Фелдкирхен има 60 служители.
През фискалната 2001г. iiyama увеличава годишните си продажби до 108 млн. евро – това е годишно увеличение от 2.4% въпреки неблагоприятният пазарен климат по това време. За същия период общият брой продадени монитори и LCD панели се повишава с 11% до 261000. Особен растеж регистрират продажбите на 19″ монитори.
В момента iiyama се нарежда на 3-то място в Германия с пазарен дял от 5.9%, и е шеста сред марковите производители (източник: GfK, юли 2001г). Според даните на GfK този пазарен дял се разделя както следва:
8-мо място в сегмента на 17″ CRT монитори (3.7%);
1-во място в сегмента на 19″ CRT монитори (12%);
1-во място в сегмента на 21″ CRT монитори (16.4%).
iiyama също така е 9-та в LCD сегмента с пазарен дял от 3.6%.

iiyama – философия

iiyama съблюдава принципа “value for money” комбинирайки висококачествени продукти на конкурентни цени, и надежден екип от специалисти стремящи се да осигурят на клиента първокласни услуги и поддръжка.
Структурата на система за продажби на компанията е проектирана да гарантира възможно най-близък контакт с пазара, позволявайки на iiyama да идентифицира точно това, което клиентите искат и от което имат нужда. Работата по техническите и функцинални разработки отразява същия стремеж към близък контакт с клиента.
“Value for money” – това е водещият принцип във всичко, което правим. Високи технологии на разумни цени – това накратко е философията на компанията ни.
Потребителите виждат нашия стремеж към новите технологии чрез ярките цветове и острите като бръснач изображения, в брилянтния дизайн и ергономичните характеристики на нашите монитори и LCD панели. Ние използваме най-добрите електронно-лъчеви тръби от най-големите производители – в интерес на нашите клиенти.
Многобройните награди и успешните тестове в компютърната преса, съчетани с фактите от нашите продажби потвърждават че сме на прав път.

iiyama – CRT монитори

Вашият комфорт е основен приоритет за нас. Ето защо iiyama мониторите не само предоставят кристално чисти изображения и брилянтни цветове, но и оптималните ергономични характеристики. Всеки iiyama модел – от 17″ до 22-инчовите дисплеи, е едно произведение на изкуството. Технологиите shadow mask, aperture grille mask, и naturally flat гарантират на потребителя дълги периоди от непрекъсната работа с мониторите без умора и напрежение на очите – ден след ден и година след година. iiyama Highbrightness® мониторите в частност са идеални за мултимедийни приложения като компютърните игри и DVD филмите: тяхната повишена яркост Ви осигурява изображение ярко като това на телевизионния екран. Какъвто и тип монитор да изберете, каквито и да са Вашите конкретни изисквания – можете да сте сигурни, че iiyama има точно това, което търсите.

iiyama – LCD панели

Когато си купувате висококачествен LCD панел от iiyama, Вие получавате екран осигуряващ уникални ергономични показатели, невероятно качество на изображението, и брилянтни цветове – всичко това придружено от нетрадиционен и модерен дизайн. От ценово-ориентираните 15″ модели д внушителните 22″ версии, LCD панелите на iiyama са идеално решение навсякъде, където работното пространство е ограничено. Просто завъртете панела на 90 градуса и ще можете да работите с документите си без дори да е необходимо да превъртате нагор или надолу. Там, където близкият контакт с клиента е критичен, препоръчваме перфектно плоските дисплеи с невероятно тънка рамка. Независимо от мястото – било то в банки, застрахователни компании, магазини, хотели, или дори в медицински центрове – iiyama панелите винаги са елегантно решение. И понеже те на практика нямат почти никакво електромагнитно излъчване и отделят много по-малко топлина от CRT мониторите, LCD са перфектен избор когато търсите здравословна работна среда с минимален стрес. Всички LCD модели на iiyama отговарят на най-високите стандарти за качество и са напълно съвместими с текущите TÜV и TCO спецификации.

iiyama – сервиз и поддръжка

За iiyama не е достатъчно просто да изложи кашона на тезгяха. Ние искаме да сте удовлетворени от покупката на нашия продукт – и да останете доволни дълго време. Ето защо се стремим да ви дадем експертен съвет още преди покупката. Но дори и дълго след като сте закупили продукта, бихме искали да сме сигурни че сте направили верния избор – затова работи нашият център за сервиз и поддръжка. Всеки продукт на iiyama се продава с пълна тригодишна гаранция. В редките случаи, когато ще имате проблем с Вашия монитор просто потърсете нашия сервизен център. мате някакви въпроси или проблеми? Просто поговорете с някой от специално обучените ни служители в сервизния център. В сравнителен тест проведен от германското списание “PC Pr@xis”, клиентската поддръжка спечели безапелационно първото място предоставяйки най-бързите и компетентни отговори. И понеже ние мислим не само за клиентите, но и за околната среда – осигурили сме екологично съобразена фабрика за преработка на стари устройства.
Безупречна поддръжка, близост с клиента и грижа за природата: това е iiyama!

iiyama – система за продажби

Системата за продажби на iiyama e съществен фактор за успеха на компанията. Какво е уникалното в тази система? iiyama продуктите отиват директно до специализираните риселъри – без участието на междинни дистрибутори. Увеличавайки се непрекъснато, риселърската мрежа на iiyama сега обхваща 130 value-партньори в Германия и Австрия и около 4800 специализирани риселъри. Понеже цените не се натоварват допълнително тази структура за продажби – сравнително необикновена за индустрията – позволява поддържането на стабилна ценова политика. Ние редовно инвестираме в обучението на нашите партньори. Например, риселърите посещаващи центъра за специализация в областта на LCD дисплеите се обучават, тестват и сертифицират в това как да използват lCD мониторите и как да разберат по-добре използваната в тях технология. Те получават презентационни материали, демо-продукти, както и LCD станция, върху която да ги презентират.
Един печеливш екип – iiyama и нейните партньори!

iiyama – комуникацията с Вас

Кампанията “cool blue” създаде визуален език, който поставя ударението върху продуктите и ги позиционира по елегантен начин в един изчистен контекст. Рекламните материали са лесно разбираеми без да се впускат в подробности за конкретен продукт. Посланието достига до клиента ясно и чисто.
Предизвикахме ли любопитството Ви? Тогава защо да не се поразровите из водещите компютърни издания или да ни посетите в Интернет – или пък просто елате и вижте на какво сме способни на някое от най-големите компютърни изложения. Имиджът който налагаме с успех от години е енергичен, изразителен и убеждаващ – нищо повече от това, което би очаквал всеки запознал се добре с продуктите ни. И ако мислите че това е преувеличено – ще Ви посъветваме още веднъж да поразгледате резултатите от тестовете публикувани редовно в пресата и да прецените сами за себе си. iiyama постоянно регистрира едни от най-високите резултати. Можем буквално да покрием цели стени с наградите получени за нашите реклами.
Повечето хора, които чуват за iiyama за пръв път много скоро стават наши привърженици. И ние сме горди да заявим, че твърдо вярваме в концепцията ни – от разработката до маркетинга на нашите продукти.
iiyama – изведнъж нещата стават ясни…

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...