Чантата – най-обичан аксесоар за лятото

      Коментарите са изключени за Чантата – най-обичан аксесоар за лятото

Ако сте дама, навярно знаете, за ползата от незаменим, моден дамски аксесоар – чанта. Тя започва от тип портмоне до огромни и наподобяващи пазарски чанти модели.

Историята на дамската чанта се зародила години по-рано. От древни египетски йероглифи до днешните висша мода, чантите са били дълго разглеждани като символи на социален статус и красота, както и функционални балансовите устройства. Нови постижения в технологиите и обществени промени продължават да се отразяват на непрекъснато променящия се свят в дамските чанти.

Египетските йероглифи изобразяват мъже, носещи мрежи, подобни на торбички вързани около кръста.

В Библията посочва Юда Искариотски с носени кесии.

Селяните в зараждането на селските общества използват малки чанти за транспортиране на семена.

Африкански свещеници извършват формоване на чанти по известния ни днес етно мотив.

Многообразието около съвременните чанти днес започнало от миналото, а днес то предлага на дамите неизчерпаем избор. Този моден аксесоар засилва интереса у нежните половинки и през лятото. Ето, както съветват модните дизайнери да носим в настоящето лято:

Ако искате да сте изцяло в крак с модата, през настоящия горещ сезон, то задължително трябва да заредите летния си гардероб с поне една актуална чанта.

Малките чанти с дръжка са много модерни в топлите дни. Те са практични и удобни, защото позволяват лекота на носене и могат да поместят така важните ценности. Независимо дали става дума за кожени, на ресни, със синджири или мъниста, метал, камъни или изкуствени цветя, малките чанти са подобаващо украсени и подходящи в различните поводи и ситуации.

За жените, които не си падат по дръзките и нетрадиционни модели, дизайнерите предлагат елегантността в чантите. Сред най-актуалните модели са тези в бяло, черно, червено, бежово. Те са изключителни за офис и делова среда.

За жените и момичетата, които обичат да се открояват гума, кожа, лак, неопрен са новите летни предложения за дамски чанти. Те са страхотен аксесоар, които може да ви открои от тълпата, при това с ярки цветове и смели комбинации да  създадат вашия личен стил и арт усет.