Най-допускани грешки в грима

      Коментарите са изключени за Най-допускани грешки в грима

Всяка жена е свикнала да се гримира по определен начин. Този прототип много пъти се създава в тийнейджърските години и се запазва до дълбока старост. За много жени представлява трудност да променят навиците си в гримирането, но това не е невъзможно, споделят световните стилисти и гримьори.

Ето, какво казват още Световни топ специалисти в макиажа и безспорно са единодушни:

Повечето дами не осъзнават разликата в дискретен грим.

Неподходящ фон дьо тен – няма по-страшна гледка от неточно избраният номер на кремообразното покритие фон дьо тен. Както да създаде порцеланов вид на кожата ви, така и може да ви злепостави. И днес много дами не умеят да изберат номера на фон дьо тен правилно, а наред с това допускат грешка, да спрат с нанасянето му само в очертанието около брадичката. Дон дьо тенът трябва да се разнесе равномерно и по шия и деколте. Така, дори номера да се различава от естествения цвят на кожата ви, разликата няма да е така фрапантна.

Твърде много пудра – това е проблем за много жени. Дори нанесена един път идеално, някои прекаляват с количествата й и честото посещаване на тоалетната с мисълта „да си напудря носа“. Така се стига до ефекта прекалено натрупване и неестествено изражение „като плъх в брашно“.

Специалистите съветват пудрата да се поставя еднократно с гъбичка или четка, а в по-късните часове да се натриват само местата, които действително се нуждаят (това са Т-образната зона на чело, между вежди и носле и областта под брадичката). Избягвайте да създавате тебеширен вид или сякаш сте си потопили лицето в купа с какао на прах.

Погрешен избор на цвят за очите – погрешният цвят около очен коректор може да ви направи като клон. Цветове грим могат да ви помогнат да прикриете тъмни кръгове, белези или петна по лицето, но преди да нанесете по цялото лице тествайте. Ако изглежда твърде светъл или прекалено тъмен може да създаде обратен на търсения ефект.

Много очертания на веждите – прекалено подчертаните вежди не са подходящи за всяка жена. Някои жени са с по-светъл цвят на кожата, други имат светли коси или естествени и тънки вежди. Ако сте брюнетка, заложете на един нюанс по-светъл цвят от този на косата ви. Ако сте блондинка, заложете на един нюанс по-тъмен от косата ви.