Как да приготвим зеленчуци на скара

      Коментарите са изключени за Как да приготвим зеленчуци на скара

Здравословният начин на хранене е свързан с правилното приготвяне на храните. По-бърз и по-лесен метод за кулинарстване изисква познания и някои техники. Как да приготвим зеленчуци на скара и те да бъдат изпечени равномерно от всички страни, да са по-вкусни и да се харесат на всички, научете сега:

Избор на зеленчуци за скара – зеленчуците, които ще се пекат на скара, трябва да съдържат малки количества вода. Подходящи такива са картофи, моркови, гъби, червен лук, тиквички, пиперки, царевица.
Предварителната подготовка изисква да са почистени от семки, дръжки, обелки, да са измити добре и  подсушени. Следва нарязване на колелца или филийки с еднакви размери, за да могат да се пекат равномерно.

Твърдите зеленчуци – ако вземем под внимание по-твърдия зеленчук, какъвто е морковът, за да бъде добре изпечен върху скарата, трябва преди това да се свари в малко вряща вода. След това върху загрята скара, намазана с малко мазнина се редят. За да са меки, но да не се налага варене предварително на твърдия зеленчук е добра идея да се увият във фолио и да се поставят директно на скарата.

Готови зеленчуци – може да ги познаете, като опитате да ги забодете на вилица. Поръсени с подходящите подправки, готовите и добре изпечени на скара зеленчуци са идеални, както за гарнитура към основно местно ястие, така и самостоятелно. Готови зеленчуци на скара подхождат с местни, рибни ястия, както и със сирена.

Равномерно изпичане – за да се изпекат равномерно всички зеленчуци върху скарата, наредете ги на шишове или нарежете на тънки филии. Най-добре се изпичат зеленчуците на скара, когато са подредени в редове от различни видове. Шишовете трябва да се въртят от всички страни върху скарата.