6 идеи за дълъг срок на експлоатация

      Коментарите са изключени за 6 идеи за дълъг срок на експлоатация

Преди да е настъпил съвсем мразовития и дъждовен период може да обновите дома. За това от полза ще са някои свежи идеи, които подбрахме специално за вас:

Ефект от драпировка – за спалнята, за пердета или кувертюри може да използвате плат на дипли. Текстилът изцяло може да промени облика на помещенията, а с това да направи мястото за живеене още по-уютно. Това може ад има дълъг срок на експлоатация, защото не изисква особена грижа.

Сянка и светлина в едно – всяко помещение ще грейне и ще стане по-топло и приветливо, ако включите осветлението. Може да разпределите ламите и лампионите в спалня, дневна, хол. Вечер светвайте всички осветителни тела. Всяко от тях си има своята роля и задача, озарява в конкретен периметър и създава уюта в дома.

Личните вещи – дори домът да не е ваша собственост, винаги може да освежите интериора и да направите дома по-приятен. Обърнете внимание на детайлите. Дори ако това изисква изхвърляне на някои стари неща. Повече за това научете тук. Така дребните неща могат да ви пренасят в минало и бъдеще, а те са онези вещи от вашия живот, които създават комфортната обстановка. Съберете всички сувенири от далечни пътувания, спомени от близки, роднини и приятели. Подменете големите аксесоари и създайте вашият любим дом, та макар временно да е.

Декорации – в изчистен стъклен съд – ваза, бутилка от вино или буркан сипете малко кафе на зърна на дъното. В тях може да забодете клонки и/или цветя за украса. Подобна декорация ще е идеална и за бюрото като поставка за моливи или химикали.

Още хитринки за домакинството :

В почистването на дома, често използваме гъби, които само на една-две употреби, изхвърляме директно в кофата. Сега може да освежите старите мопове и гъби, като направите разтвор от вода и белина и ги накиснете за  минути. Изперете и изплакнете обилно с вода, преди да използвате отново. След като сте унищожили бактериите, може да използвате гъбите отново.

Оказва се, че повечето от замърсяванията в дома, дори тези след строителни и ремонтни работи се премахват лесно с разтвор от вода и оцет. Отношението е 1:1. Направете си такъв разтвор с бутилка с пулверизатор, а за да е приятен мирисът след него добавете малко сок от лимони.