Кухня в хай-тек стил: Съвети за оформление на интериора

      Коментарите са изключени за Кухня в хай-тек стил: Съвети за оформление на интериора


Кухня хай-текСпоред интериорните дизайнери, ако искате да имате в дома си модерна кухня, най-добре е да използвате хай-тек стил – стил от метал и стъкло, високи технологии и конструктивизъм.

Какво е атрактивна хай-тек кухня?

Преди всичко фактът, че в тях интериорът се вписва органично с различна битова техника. Той е подходящ за малки помещения, тъй като създава визуален ефект на увеличаване на пространството. Кухнята в стил хай-тек е най-подходяща за хора с високо темпо на живот, който следи  новите тенденции в света на модата. В кухните хай-тек са обичайни ред и идеална чистота.

Ако все пак решите да създаде в дома си кухня в хай-тек стил, първото нещо, което трябва да направите е да намерите кой да изкърти и изчисти всичко старо и да опразни напълно помещението. През това време разгледайте щателно всички елементи на хай-тек стил. Моля, имайте предвид, че всяка допълнителна подробност от интериора може да влоши цялостния външен вид. Главното е – нищо излишно. Разумен минимализъм е една от отличителните черти на кухнята в хай-тек стил.

dining-1809844_640

Изобилието от прави линии, остри форми, преобладаващ метал – всичко това е хай-тек стил.

За някои той е студен и техничен, но затова пък умело съчетава пространство и светлина, идеални пропорции на елементите, минимум украса и максимум икономия на пространство, което за кухня не е маловажно. Нитове, закрепващи елементи, детайли от метал, са за кухнята хай-тек главни части от интериора. Не е нужно да се скрие това, което обикновено се крие в „традиционна“ кухня (тръби, кранове, клапани и т.н.). Те са един от основните компоненти на стила хай-тек.

Цветът в кухнята хай-тек обикновено е еднотонен. Често обаче може да се наблюдава и сблъсък на контрастни цветове (синьо-жълто, черно-червено, черно-бяло и т.н.). Основният цвят може да бъде черен, бял или сив, а допълнителни – зелено, жълто, синьо. Допълнителен чар на хай-тек кухнята придава играта на светлината върху блестящите металните повърхности. Блясъкът на посудата, мебелите или огледалата тук наистина придават характерно „звучене“. Не е лош избор за кухнята в стила хай-тек едноцветна посуда от матово стъкло.

И не забравяйте за осветлението. В кухня хай-тек стил могат да бъдат използвани насочени източници на светлина, скрито осветление и светлинни завеси. Осветителни тела могат да бъдат вградени в кухненската мебел или монтирани на метални стойки или скоби. В кухнята хай-тек ще бъдат подходящи плафониери с прости геометрични форми от матирано стъкло (млечнобели или цветни).

Мебелите е нужно да отговарят на съвременните стандарти за комфорт и дизайн и да бъдат многофункционални. И накрая ще кажа, че кухнята хай-тек изглежда страхотно с последните новости от производителите на домакински уреди. И за да не си блъскате главата над това как да съхраните единството на стила, купувайте битова техника от един и същ производител.

Остава да започнете организацията с първата стъпка – потърсете подходящия екип, за да подготви помещението за модерна и функционална кухня.